Перейти до публікації
Український форум з охорони праці
ulianka111

Створення служби охорони праці на підприємстві

Рекомендовані повідомлення

Добрий день. Хочемо створити Службу з охорони праці на нашому підприємстві.

Коротко про підприємство: Було створено в 2017 році. Основна діяльність обробка пиломатеріалів. Виробництво почало в 2018 році. В 2017 та до середини 2018 року числився на підприємстві лише директор. Зараз працює більше 20 праціників. По охороні праці наразі документів немає ніяких. Навчання ніхто не проходив і посвідчень немає. Ніяких інструктажів не було. 

Які потрібно накази, положення та інструкції ми вже розібрались. Залишилось декілька питань.

1. У нас все обладнання і приміщення є орендованими. На підприємстві числиться лише компютерна техніка. Чи потрібно складати інструкції для орендованих основних засобів, призначати відповідальних осіб за технічний стан обладнанням та будівлями?

2. Яким чином вийти з положення з відсутністю вступних та повторних інструктажів? Я маю декілька варіантів, але не знаю як правильно поступити.

Можливо, якщо ми зараз проведемо інструктажі, то це буде вважатися як виправленням порушень. Який штраф  нам може загрожувати?

Можливо заднім числом вписати інструктажі в журнал? Чи може вступний інструктаж та інструктаж на робочому місці проводити директор або інший працівник  без посвідчення?

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На перше питання - ТАК. Ухвалу Верховного суду на подібну тему можете почитати https://protocol.ua/ua/za_porushennya_protipogegnih_vimog_na_orendovanomu_ob_ekti_vidpovidalnist_nese_orendar_a_ne_orendodavets_(uhvala_vasu_u_spravi_k_9991_42195_11)/

На друге питання - керівник та ІТП повинні пройти терміново відповідне навчання. Наймайте також хоча б на перших порах інженера по охороні праці з досвідом створюйте СУОП, проводьте необхідні інструктажі і т.д. Теоретично порушення виникає лише у разі, якщо його виявляють під час перевірки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дуже дякую за відповідь

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×
×
  • Створити...